
Min lærer Tina og hendes mor skulle lære mig at lave kinesiske dumplings. Det er små dejpakker med fars indeni, som koges inden de spises. Det er hjemme i Tinas køkken det foregår.

Her er jeg i fuld gang med at røre farsen, med spisepinde....(!) Jeg stod egentlig og var lidt bekymret, for Tina har tidligere fortalt, at hendes mor handler alle deres madvarer på det meget lokale marked (se tidligere indlæg). Det hjalp ikke helt vildt på appetitten.... ;-)
Til gengæld hjalp det, at det duftede super godt. Farsen blev rørt af svinekød, masser af grøntsager (finthakket selleri, ingefær og forårsløg), noget sort pasta hun kaldte "sød-mels-pasta" (
aner ikke hvad det er) og noget kinesisk blandingskrydderi, med 13 forkellige indgredienser, hvoraf stjerneanis var den mest fremtrædende. Der kom vist også et skvæt soya i.... det bruger de i alt ;-)

Her er nogle af alle de lækre ting, som endte i vores dumplings.

Her er Tinas mor, som jeg ikke ved hvad hedder. Hun var meget sød og smilende, og synes vist det var lidt små-skørt, at hende danskeren gerne ville lære at lave dumplings.. Det var sjovt at se moren lave det, for det lå bare i hænderne på hende. Man kunne se hun havde mange års erfaring.

Her er jeg ved at rulle dejen ud til små plader, som vi kan pakke kødet ind i. Dejen er bare lavet af mel, vand og salt.

Den endelige udformning! Vi blev ret gode til det. Men sikke et arbejde....... godt man ikke har en familie på otte der skal brødfødes med dumplings - så kunne man jo stå i køkkenet heeeele dagen :-)

Efter kogning spiste vi dem dampende varme, dyppet i en blanding af soya og eddike. Jeg tog nogen med hjem til Torben, som spiste dem med velbehag.
Det var rigtig godt - også selvom ingredienserne var købt på det lokale marked ;-)
No comments:
Post a Comment